Datum: 10 Oct 2023

Webinar Koolstof­vastlegging in Nederlandse landbouwbodems

Dinsdag 10 oktober organiseren Groen Kennisnet en het Slim Landgebruik een webinar over koolstofvastlegging in Nederlandse landbouwbodems. Dit webinar is bedoeld voor mensen die meer willen weten over wat koolstofvastlegging nou precies inhoudt, aan welke maatregelen wordt gedacht om koolstof vast te leggen en ook wordt er uitgelegd op welke manieren koolstofvastlegging bij boeren in Nederland kan worden geïnitieerd.

Koolstofvastlegging

Landbouwbodems kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de aanpak van de klimaatcrisis. Zowel zand- als kleigronden hebben de potentie om meer koolstof vast te houden. Wat hierbij komt kijken en wat er aan compensatie beschikbaar zetten de experts tijdens het webinar voor je op een rijtje.

Programma

  • Welkom
  • Thalisa Slier, onderzoeker bij Slim Landgebruik bij Wageningen Environmental Research over wat is koolstofvastlegging is, hoe deze gemeten kan worden en wat de laatste resultaten zijn. (presentatie)
  • Carin Rougoor, senior consultant bij CLM Onderzoek en Advies BV over de middelen die boeren kunnen stimuleren en wat de verdienmodellen zijn (presentatie)
  • Ruimte voor vragen vanuit het publiek.
  • Jennie van der Kolk, programmacoördinator bij Slim Landgebruik bij Wageningen Environmental Research over de kaders die gesteld worden en wat gebeurt binnen het beleid.

Je kunt je aanmelden voor het webinar via de volgende link: https://event.wur.nl/148496/subscribe